Tel: 06-25078421 - E: info@nieuwlandtransportvof.nl

Nieuwland Transport: een transportbedrijf met een rijke historie…

Het begon allemaal met de oorspronkelijke oprichter Adriaan Spoor, die als bakkersknecht met een bakfiets brood begon te bezorgen, en nadien met paard en wagen is begonnen te transporteren. Van hoogspanning palen tot vee, en van bloembollen tot verhuizingen. Voor vrijwel alle soorten transport was men bij Adriaan aan het juiste adres!

In 1963 nam Klaas Nieuwland het over van zijn schoonvader Adriaan. Hij was getrouwd met Marie Nieuwland- Spoor, die het vakdiploma haalde. Zodoende kon de tweede generatie het transportbedrijf voort zetten. Tot Klaas zei: ‘Als ik 50 ben stop ik ermee’. De derde generatie, Adrie Nieuwland, kon het niet accepteren dat het bedrijf daar zou stoppen, mede omdat Adrie naar een eerdere generatie is vernoemd. Dus besloot hij het stokje over te nemen en de zaak te runnen en verder op te bouwen.

Adrie Nieuwland is de vader van Chris en Angelo Nieuwland, de vierde en huidige generatie die momenteel het bedrijf runt. Van Adrie hebben wij eind 2016 helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen, maar zijn stempel op het bedrijf is voor altijd onuitwisbaar. Zijn manier van zaken doen, zijn vriendelijkheid naar ieder individu en zijn no nonsense, keihard werken mentaliteit leeft door in zijn jongens – Chris en Angelo – en daarmee tot de dag van vandaag in het hele bedrijf.